Diyet yaparken malesef hepimizin yaptığı hatalardan biri de Hızlı Kilo vermeye çalışmak. Her geçen yıl, kilo kaybı ve korunumu için popüler diyetler adı altında ortaya yeni yaklaşımlar çıkıyor. Bireye özgü olmayan, diüretik çaylarla dolu, uygun kalori değeri hesaplanmamış veya bir beslenme uzmanı kontrolünde hazırlanmamış popüler olan şok diyetler, sağlığa zarar vermekle kalmayıp, bu vücut ağırlığı kayıp sürecini kas ve su kütlesinden ağırlıklı kayıplarla geçirmeye ve kısa süre içinde diyete başladığımız kiloların daha üstünde bir değere ulaşmaya neden oluyor.
En vahim durum ise bu saçma diyetlerin metabolizmanızın düzenli çalışmasına ket vurmasıdır. Her beslenme programı bireye özgü düzenlenmelidir. Sağlıklı bir Metabolizmaya ve Bağışıklık sistemine ulaşmada beslenme en önemli yere sahiptir.
Peki Metobolizmamı nasıl hızlandırabilirim?
Metabolizma; vücut hücrelerinin enerjiyi yakma hızına denir. Metabolizmamızı etkileyen birçok faktör vardır. Yaş, genetik, cinsiyet, metabolik hastalıklar, fiziksel aktivite durumu ve beslenme şekli en önemli faktörlerdir.
Metabolizmanızı aktif tutmak için en önemli ipuçlarını sizlerle paylaşmak isterim.
1- Su tüketimine özen göster: Günde Kilo * 0.03 Lt (Yani 53 Kilo biri 0.003 Lt’den 1.500 Lt su içmeli) Su bizim için çok çok kıymetli. Sıvı diyerek İçtiğin her 1 çay kahve için de ekstra su tüketmeyi unutmayın.
2- Öğünlerinin saatlerini düzenle: Düzenli bir beslenme düzenli olarak çalışan vücut demektir bunu sakın unutmayın.
3- Minimum 6-7 saat uyu: Uyku düzeni ile beraber öğünlerimiz de düzene girecek.
4- Düşük kalorili, detoks diyetlerden uzak dur: Sizi 1 adım ileri taşır ama 3 adım geri götürür.
5- Atıştırma alışkanlıklarını ara öğüne çevir: Belirli saatlerde doğru kombinlenmiş öğünleri yemek daha uzun süre tok tutar ve kalorisi yüksek besinleri daha az tüketmeye başlarız.
6- Yeşil çay tüket: Metabolizmayı hızlandırdığı çalışmalarla kanıtlanan en önemli çaylardan biri. Günde 1 fincan tüketmenizi öneririm.
7- Uzun süreli aç kalmaktan uzak dur: Bu sizin metabolizmanızı hızlandırmaz aksine vücut uzun süre besini almayınca elindekileri depolamaya yönlendirir.
8- Kahvaltı öğününü atlama: Çünkü iyi bir kahvaltı ile almanız gereken günlük enerjiyi daha iyi kontrol edebilirsiniz.
9- Hareketli bir yaşamın olmalı: Dünya Sağlık Örgütü’nün de önerdiği gibi günde en az 10000 adım atmaya çalışın. Haftada minimum 150 dakika egzersiz yapmak metabolizmanıza ve size inanın çok iyi gelecek.
Ayrıca Metabolizmanızı hızlandırmaya destek olacak bu tarifi de her sabah uygulamanızı öneririm.
İşte tarif;
Metabolizma Uyandıran Günaydın Suyu
1 bardak sıcak suyun içerisine
1 dilim limon, 1 parça zencefil, 2-3 adet tane karanfil
1 adet çubuk tarçın, 1 çay kaşığı elma sirkesi
Havaların iyice soğuduğu bu günlerde Metabolizmanızı hızlandırırken, Bağışıklığınız da güçlenecek ve günden güne hafiflediğinizi hissedeceksiniz..